Jump to content


Replying to Setting Up 3DS MAX 7,8,9 and 2008


Post Options

    • Can't make it out? Click here to generate a new image

  or Cancel


Topic Summary

Kekoulis

Posted 25 May 2020 - 09:56 AM

Quick update, was able to load the models into 3ds with errors, and export it as an .obj with textures applied to blender. Is there any way to manually add the dow animations to a model in 3dsmax? For DoW2, you simply just import them via santos tools 2. If it's not possible, it's gonna be a lot of work posing them via self rigging or messing with the existing bones, haha.

Unfortunately not.

You see,the importer first builds the reference file(which is the model) then extracts the anims.

The errors happen during the stage of the reference file.So,you got lucky and got all meshes you wanted.

This and the fact Obj does not support rigs,so,you would have to re-rig to an armature and pose yourself anyways.


Posted 25 May 2020 - 06:50 AM

Quick update, was able to load the models into 3ds with errors, and export it as an .obj with textures applied to blender. Is there any way to manually add the dow animations to a model in 3dsmax? For DoW2, you simply just import them via santos tools 2. If it's not possible, it's gonna be a lot of work posing them via self rigging or messing with the existing bones, haha.


Posted 24 May 2020 - 12:18 PM

 

 

 

Hello, I'm trying to import DoW models into 3ds max not for mod purposes, but to export them as .obj files. I've done this easily on DoW2, but can't get them to work for DoW1. When I import the models, there's an error which just imports them without textures and in A poses. I've followed the guide but it won't import the models with textures and animations ready. Have any ideas what I could be doing wrong? I've tried mimicing the steps many times but still no results for the past few days.

Hello there.

Some models unfortunately cause issues with the importer and lead to an unsuccessful result.Unfortunately,it is an issue with the tools themslevs which we can't solve.

Myabe if you could mention which models you wished to import?

 

The models I'm trying to import are any of the sisters of battle troops. Basically just want to import, pose them, export as .obj and then texture them in blender.

 

Yeah,we can't really import SOB models I am afraid.

 

Very unfortunate.. Thanks for the help regardless!


Kekoulis

Posted 24 May 2020 - 09:45 AM

 

 

Hello, I'm trying to import DoW models into 3ds max not for mod purposes, but to export them as .obj files. I've done this easily on DoW2, but can't get them to work for DoW1. When I import the models, there's an error which just imports them without textures and in A poses. I've followed the guide but it won't import the models with textures and animations ready. Have any ideas what I could be doing wrong? I've tried mimicing the steps many times but still no results for the past few days.

Hello there.

Some models unfortunately cause issues with the importer and lead to an unsuccessful result.Unfortunately,it is an issue with the tools themslevs which we can't solve.

Myabe if you could mention which models you wished to import?

 

The models I'm trying to import are any of the sisters of battle troops. Basically just want to import, pose them, export as .obj and then texture them in blender.

 

Yeah,we can't really import SOB models I am afraid.


Posted 24 May 2020 - 06:03 AM

 

Hello, I'm trying to import DoW models into 3ds max not for mod purposes, but to export them as .obj files. I've done this easily on DoW2, but can't get them to work for DoW1. When I import the models, there's an error which just imports them without textures and in A poses. I've followed the guide but it won't import the models with textures and animations ready. Have any ideas what I could be doing wrong? I've tried mimicing the steps many times but still no results for the past few days.

Hello there.

Some models unfortunately cause issues with the importer and lead to an unsuccessful result.Unfortunately,it is an issue with the tools themslevs which we can't solve.

Myabe if you could mention which models you wished to import?

 

The models I'm trying to import are any of the sisters of battle troops. Basically just want to import, pose them, export as .obj and then texture them in blender.


Kekoulis

Posted 23 May 2020 - 07:07 PM

Hello, I'm trying to import DoW models into 3ds max not for mod purposes, but to export them as .obj files. I've done this easily on DoW2, but can't get them to work for DoW1. When I import the models, there's an error which just imports them without textures and in A poses. I've followed the guide but it won't import the models with textures and animations ready. Have any ideas what I could be doing wrong? I've tried mimicing the steps many times but still no results for the past few days.

Hello there.

Some models unfortunately cause issues with the importer and lead to an unsuccessful result.Unfortunately,it is an issue with the tools themslevs which we can't solve.

Myabe if you could mention which models you wished to import?


Posted 23 May 2020 - 05:53 PM

Hello, I'm trying to import DoW models into 3ds max not for mod purposes, but to export them as .obj files. I've done this easily on DoW2, but can't get them to work for DoW1. When I import the models, there's an error which just imports them without textures and in A poses. I've followed the guide but it won't import the models with textures and animations ready. Have any ideas what I could be doing wrong? I've tried mimicing the steps many times but still no results for the past few days.


Kekoulis

Posted 06 October 2019 - 08:36 AM

I made a new fire animation for the thunderfire cannon and for some reason the tracks no longer move ingame even though they do in the OE. I've been comparing it with the vanilla chimera and can't figure out why it doesn't work.

 

maybe this is relevant, from the whe burn log

 

00:38:41.55   BURNER_0 started at 2019-10-06 00:38
00:38:41.55   OS NT 6.1, 0MB Physical Memory
00:38:41.55   RUN-OPTIONS
00:38:41.55   WORKING-DIR C:\Program Files (x86)\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\ModTools
00:38:41.55   USER Admin
00:38:41.55   
00:38:41.55   SPOOGE - Driver[Null] on adapter[1146909548], version[4,32]
00:38:41.57   'troops': WARNING -- Motion 'idle_aim_horiz_right' has an absolute modifier, has events, and does not ignore transitions -- it may skip events!
00:38:41.57   'troops': WARNING -- Motion 'idle_aim_vert_right' has an absolute modifier, has events, and does not ignore transitions -- it may skip events!
00:38:41.58   
Application closed without errors

Replied to the other thread.

Better please to keep this thread clean as it is meant for setting up MAX.Not questions for actual MAX use.Instead use your other thread.I follow it as well.


Moreartillery

Posted 06 October 2019 - 08:27 AM

I made a new fire animation for the thunderfire cannon and for some reason the tracks no longer move ingame even though they do in the OE. I've been comparing it with the vanilla chimera and can't figure out why it doesn't work.

 

maybe this is relevant, from the whe burn log

 

00:38:41.55   BURNER_0 started at 2019-10-06 00:38
00:38:41.55   OS NT 6.1, 0MB Physical Memory
00:38:41.55   RUN-OPTIONS
00:38:41.55   WORKING-DIR C:\Program Files (x86)\THQ\Dawn of War - Dark Crusade\ModTools
00:38:41.55   USER Admin
00:38:41.55   
00:38:41.55   SPOOGE - Driver[Null] on adapter[1146909548], version[4,32]
00:38:41.57   'troops': WARNING -- Motion 'idle_aim_horiz_right' has an absolute modifier, has events, and does not ignore transitions -- it may skip events!
00:38:41.57   'troops': WARNING -- Motion 'idle_aim_vert_right' has an absolute modifier, has events, and does not ignore transitions -- it may skip events!
00:38:41.58   
Application closed without errors


Kekoulis

Posted 27 September 2019 - 12:15 PM

 

 

 

 

 

 

Install the mod tools in Dawn of War Dark Crusade.

The mod tools were created based on Dark Crusade,not Soulstorm.However,any model you produce with them,can be used in Soulstorm just fine.

 

I tried that and got the same error again.

 

Do you actually have Dark Crusade installed?

 

In addition,the mod tools are hard coded to use this directory:
C:\Program Files (x86)\THQ\Dawn of War Dark Crusade\ModTools

Make sure you have it such.

Lastly,make sure you have installed everything.Re-install if necessary.

 

I'm not sure if it's because I copied/pasted from my old computer instead of installing, but the mod tools I'm using work fine outside of that directory I have all my Dawn of War folders in "C:/users/Public/Programs/steam/steamapps/common//" and haven't had any issues, my models even export from an XP virtual machine to my dawn of war folder treating it as a shared network folder (had to that since for some reason Max crashes the display driver on this computer unless I run it in a vm)

 

Then the gods were by your side then.

I always had issues with MAX 2008 concerning the file path.And many other people as well.

Also,I am not using a virtual machine for this.I am running in Win10 Pro with compatibility setting and works just fine.

Same with all modtools,provided they are in their file paths.

 

But of course,if it works on your end,all ok. :)


Review the complete topic (launches new window)