Jump to content


Photo

insert correct DVD while having the images mounted


Best Answer Zorakun, 04 March 2015 - 03:05 PM

Okay I found the solution

the problem was the new version of DAEMON Tools

I found the older version and I re-uploaded it for those who are facing this problem

 

Download Link1 (mega.co.nz)

Download Link2 (MediaFire)

 

Steps:

1. Uninstall the new version of DAEMON Tools Lite.

2. Install the one above (reboot is required).

3. Mount the mini-images again.

4. Have fun!

 

if anyone knows the admin of forshire, tell him to put this in the FAQ

and I know there are a lot of The3rdAge admins here, you might wanna add this there too

thank you guys for your time :)

peace.

Go to the full post


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 02 March 2015 - 08:43 PM

so...as the title says...

I have the mini-images mounted, ran the patchswitcher, clicked the 1.08, when I try to play, it says insert the correct DVD

and if I use a cracked game.dat, it works just fine, but then I can't play online due to mismatch detection...

I'm using the special edition from forshire site



#2 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 02 March 2015 - 10:04 PM

Hi,

 

try

 

 

Go to the tBfME2 installation folder (right click the shortcut --> open file location, or go to [C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Battle for Middle-earth™ II]) Right click lotrbfme2.exe, Properties -> compatibility -> Change Settings for all users -> tick out the compatibility mode.


"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."


#3 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 03 March 2015 - 07:51 AM

mp7mnaQ.png

 

this is how it was...



#4 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 03 March 2015 - 10:09 AM

Then try to set compatibility mode and run as admin as well if it doesn't work.

"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."


#5 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 03 March 2015 - 02:23 PM

Then try to set compatibility mode and run as admin as well if it doesn't work.

 

I just tried, same thing :/

just in case, I don't have it installed in the default directory, I have it in local disc D, is that the problem?



#6 Ridder Geel

Ridder Geel

    Master Yelloh

  • T3A Staff
  • 10,825 posts
  • Location:The Netherlands (AKA: Holland)
  • Projects:RC Mod + SEE + RTS Engine
  •  The Dangerous T3A Team Chamber Member
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 03 March 2015 - 05:59 PM

Shouldn't be a problem...

Are you sure you are using the right mini image?

Also make sure you are not mounting several ones to be sure :p


Ridder Geel

#7 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 03 March 2015 - 06:23 PM

Shouldn't be a problem...

Are you sure you are using the right mini image?

Also make sure you are not mounting several ones to be sure :p

well..I downloaded it from forshire website...



#8 Ridder Geel

Ridder Geel

    Master Yelloh

  • T3A Staff
  • 10,825 posts
  • Location:The Netherlands (AKA: Holland)
  • Projects:RC Mod + SEE + RTS Engine
  •  The Dangerous T3A Team Chamber Member
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 03 March 2015 - 06:57 PM

Hm... odd that should be one that works (I assume :p)

So you mounted it with daemon tools yea?


Ridder Geel

#9 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 03 March 2015 - 07:29 PM

first I used daemon tools ultra, then someone told me that it MUST be daemon tools lite, then I installed daemon tools lite and yeah, the same problem



#10 Ridder Geel

Ridder Geel

    Master Yelloh

  • T3A Staff
  • 10,825 posts
  • Location:The Netherlands (AKA: Holland)
  • Projects:RC Mod + SEE + RTS Engine
  •  The Dangerous T3A Team Chamber Member
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 03 March 2015 - 08:43 PM

Hm.. try disabling the real cd drive, that used to be a solution for me :p

Not sure if that is the problem though...


Ridder Geel

#11 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 04 March 2015 - 06:22 AM

Hm.. try disabling the real cd drive, that used to be a solution for me :p

Not sure if that is the problem though...

 

you mean from device manager?

z1DBa6h.png

 

I disabled it, now the error is a little different, it shows the red x instead of the yellow triangle

N6LBGbA.png


Edited by Zorakun, 04 March 2015 - 06:28 AM.


#12 Ridder Geel

Ridder Geel

    Master Yelloh

  • T3A Staff
  • 10,825 posts
  • Location:The Netherlands (AKA: Holland)
  • Projects:RC Mod + SEE + RTS Engine
  •  The Dangerous T3A Team Chamber Member
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 04 March 2015 - 08:17 AM

Ghehe... Well then your CD Mounting options might not be enabled or such, go to the advanced options of Daemon and enable those :p (can't tell you exactly where (because i'm not at home), but it shouldn't be too hard to find)


Ridder Geel

#13 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 04 March 2015 - 02:31 PM

all I could find is this

Spoiler


#14 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 04 March 2015 - 03:05 PM   Best Answer

Okay I found the solution

the problem was the new version of DAEMON Tools

I found the older version and I re-uploaded it for those who are facing this problem

 

Download Link1 (mega.co.nz)

Download Link2 (MediaFire)

 

Steps:

1. Uninstall the new version of DAEMON Tools Lite.

2. Install the one above (reboot is required).

3. Mount the mini-images again.

4. Have fun!

 

if anyone knows the admin of forshire, tell him to put this in the FAQ

and I know there are a lot of The3rdAge admins here, you might wanna add this there too

thank you guys for your time :)

peace.



#15 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 04 March 2015 - 03:50 PM

Interesting,I wonder why the new version does not work. Thanks for sharing your solution.

"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."


#16 Zorakun

Zorakun
  • Members
  • 53 posts

Posted 04 March 2015 - 04:00 PM

Interesting,I wonder why the new version does not work. Thanks for sharing your solution.

 

the Advanced Emulation option does not exist in the newest one

and it doesn't install the SCSI driver...which is like...you're doing nothing when mounting an image because the driver is not installed.

no problem, I am an admin on a forum, I know how these things are ;)



#17 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 04 March 2015 - 04:26 PM

The new version does not sound like an upgrade then ;)

"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."


#18 Squonk

Squonk
  • New Members
  • 1 posts

Posted 29 March 2015 - 11:55 AM

ok, here's the new issue. I've faced the same trouble with INSERT DVD. I have the new version of daemon tools. I downloaded and installed the old one and you know what? I have compatibility issues with the new one. My windows 8 doesnt seem to work well with the old DT. It doesnt activate the ADVANCED EMULATION option. Actually it does and offers me to reboot the pc. I do, but after that i always face the fact that the option didnt get activated. I've done that several times. It doesnt seem to work. Any ideas guys?


Edited by Squonk, 29 March 2015 - 11:56 AM.


#19 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 29 March 2015 - 05:31 PM

There is a video I've linked in a topic right next to this topic in this subforum, maybe it helps you?

"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users