Jump to content


Photo

Who's upgrading to Windows 10?


  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#21 ~AngelOfDeath~

~AngelOfDeath~

    GameReplays Staff

  • Project Team
  • 1,891 posts
  • Location:Poland
  •  Mangozjeb i Otakurwa xD

Posted 20 July 2015 - 07:58 PM

 

  • The Battle for Middle-earth series (I, II, RotWK and their respective Worldbuilders and modding tools)
C&C 3 Kane's Wrath seems to work in the tech previews. Since the engine is mostly shared, you shouldn't have many issues.

 

 

CNC3 works normally on that OS, without any mistakes.. other games too.


Edited by ~AngelOfDeath~, 20 July 2015 - 07:59 PM.


#22 Pasidon

Pasidon

    Splitting Hares

  • Network Admins
  • 8,883 posts
  • Location:Da Moon
  • Projects:YouTube
  •  Actual Celebrity
  • Division:Community
  • Job:Community Admin

Posted 21 July 2015 - 01:49 AM

I wouldn't put it past Microsoft to derail games from EA just for "business as usual" reasons.  But it'll probably be fine.


YT_Sig.jpgoutput_Fkd6it.gifFB_Sig.jpg


#23 Elric

Elric

    Designer

  • Hosted
  • 2,857 posts
  • Projects:Middle-Earth Expanded
  •  Coder
  • Donated

Posted 25 July 2015 - 05:23 PM

Alright, the countdown begins until Windows 10 launch. Lets see what happens! In all honesty I wouldn't put it past Microsoft to fail at doing this "Easy Upgrade" type of thing.



#24 PurpleGaga27

PurpleGaga27

    Retired C&C Modder

  • Members
  • 909 posts
  • Location:Earth

Posted 29 July 2015 - 01:26 AM

It appears for Nvidia users, they have to download a specific separate version of the driver for Win10. No wonder why the recent Nvidia drivers that were designed for Win Vista, 7 and 8 don't work for Win10. Also there have been reports that mandatory Win10 auto updates conflicted with Nvidia video card drivers.

 

I have no confidence that Windows 10 will be epic. It'll be better than Windows 8 but no better than Windows Vista. The designs are one step backwards lacking most 3D edgy shadowing and more simple 2D icons and windows. As for the Windows features, more than half of them are removed or replaced with something else, leaving to install more 3rd party programs to tweak Windows. If I want to see the future of design and PC computing, Windows 10 is simply not it.



#25 Elric

Elric

    Designer

  • Hosted
  • 2,857 posts
  • Projects:Middle-Earth Expanded
  •  Coder
  • Donated

Posted 29 July 2015 - 08:14 PM

Zocom, contrary to what you have said (using Windows 10 right now). So far I love everything including the new edge browser. I think its better then windows vista, 7, 8, and 8.1. Yes, it does take a bit to get used to to but everything including the design is pretty solid IMO. That said, I have an Nvdia Graphics Card in my laptop I am using right now and I havent installed any new drivers for it and it works like a charm, pretty sure it is only conflicted with some users.

 

--

 

The 3D edgy shadowing I dont see anywhere on the OS. I see transparentcy and flat minimal design which is what 2013-2015 has all been about basically.

 

--

 

For those unsure about whether to upgrade I urge you to give it a shot, I think you will find that for once Microsoft has actually hit it on the nail.. I will be installing the BFME games later today to test it out. I completely bootcamped my mac just to test windows 10 out and i think i am actually gonna keep it.



#26 Pasidon

Pasidon

    Splitting Hares

  • Network Admins
  • 8,883 posts
  • Location:Da Moon
  • Projects:YouTube
  •  Actual Celebrity
  • Division:Community
  • Job:Community Admin

Posted 29 July 2015 - 08:46 PM

I just need to know one thing: how big is it?  It may hog up my internet for a whole day.


YT_Sig.jpgoutput_Fkd6it.gifFB_Sig.jpg


#27 Elric

Elric

    Designer

  • Hosted
  • 2,857 posts
  • Projects:Middle-Earth Expanded
  •  Coder
  • Donated

Posted 29 July 2015 - 08:51 PM

It is different for each user (honest truth) some people report that it is 3gb some report that it is as big as 10gb. I am not sure, however, in all honesty I think mine was around 7gb. You should have at least 20gb available for installation space though.

 

--

 

BFME WORKS! :D You may need to download the older version of Direct X but after that it works as usual!


Edited by Elric, 29 July 2015 - 09:08 PM.


#28 Pasidon

Pasidon

    Splitting Hares

  • Network Admins
  • 8,883 posts
  • Location:Da Moon
  • Projects:YouTube
  •  Actual Celebrity
  • Division:Community
  • Job:Community Admin

Posted 29 July 2015 - 08:56 PM

7 gigs???  That's one tragic honest truth.  Alright... I'll download it tonight when I'm unconscious.


YT_Sig.jpgoutput_Fkd6it.gifFB_Sig.jpg


#29 Plokite_Wolf

Plokite_Wolf

    File hoarder

  • Members
  • 2,294 posts
  • Location:Split, Croatia
  •  Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum.

Posted 29 July 2015 - 09:27 PM

BFME WORKS! :D You may need to download the older version of Direct X but after that it works as usual!


What, an existing DX install isn't transferred? Luckily, DX9 doesn't need long to install...

Administrator of CNCNZ.com and EVA Database, the C&C Wiki

You are also welcome to make use of my archives of official files:

C&C File Archive | BFME File Archive | Dune File Archive


#30 Elric

Elric

    Designer

  • Hosted
  • 2,857 posts
  • Projects:Middle-Earth Expanded
  •  Coder
  • Donated

Posted 29 July 2015 - 09:56 PM

I may of not had it installed on my 8.1 before the upgrade so do NOT quote me on that haha but if it does not transfer then yes it will need to be redownloaded. Then just throw it into compatibility mode or something and you should be all set!



#31 MattTheLegoman

MattTheLegoman

    LEGO Knight of Minas Ithil

  • T3A Staff
  • 3,635 posts
  • Location:Tomorrow, when the War began
  • Projects:Mapping this Middle-earth
  •  Mapper
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 30 July 2015 - 11:18 AM

No RotWK...

 

RVs6N.gif


Remember that all worlds draw to an end and that noble death is a treasure which no one is too poor to buy. - C.S. Lewis

There will come a time when you believe everything is finished. That will be the beginning. - Louis L'Amour

What will matter then will be people. If relationships will matter most then, shouldn't they matter most now? - Max Lucado


#32 Plokite_Wolf

Plokite_Wolf

    File hoarder

  • Members
  • 2,294 posts
  • Location:Split, Croatia
  •  Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum.

Posted 30 July 2015 - 11:39 AM

No RotWK...

 

RVs6N.gif

????


Administrator of CNCNZ.com and EVA Database, the C&C Wiki

You are also welcome to make use of my archives of official files:

C&C File Archive | BFME File Archive | Dune File Archive


#33 MattTheLegoman

MattTheLegoman

    LEGO Knight of Minas Ithil

  • T3A Staff
  • 3,635 posts
  • Location:Tomorrow, when the War began
  • Projects:Mapping this Middle-earth
  •  Mapper
  • Division:BFME
  • Job:T3A Staff

Posted 30 July 2015 - 12:59 PM

 

No RotWK...

 

RVs6N.gif

????

 

 

The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch King. Soz. =p The mini-image has been reported as not working (in the shoutbox) and I don't want to upgrade without that game working. ;p


Remember that all worlds draw to an end and that noble death is a treasure which no one is too poor to buy. - C.S. Lewis

There will come a time when you believe everything is finished. That will be the beginning. - Louis L'Amour

What will matter then will be people. If relationships will matter most then, shouldn't they matter most now? - Max Lucado


#34 Plokite_Wolf

Plokite_Wolf

    File hoarder

  • Members
  • 2,294 posts
  • Location:Split, Croatia
  •  Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum.

Posted 30 July 2015 - 01:13 PM

I'm aware of the reports, but it isn't certain what's causing that yet. Some people report vanilla BFME2 mini-image still works.

On a hopefully related note, I've had zero luck with Daemon Tools lately after it decided not to work in several ways across three versions on Win7...

Administrator of CNCNZ.com and EVA Database, the C&C Wiki

You are also welcome to make use of my archives of official files:

C&C File Archive | BFME File Archive | Dune File Archive


#35 Mathijs

Mathijs

    Post-modern Shaman

  • Network Leaders
  • 13,688 posts
  • Projects:Age of the Ring
  • Division:Revora
  • Job:Leader

Posted 30 July 2015 - 01:35 PM

I went to upgrade, but the button has disappeared. Ok then.


No fuel left for the pilgrims


#36 Plokite_Wolf

Plokite_Wolf

    File hoarder

  • Members
  • 2,294 posts
  • Location:Split, Croatia
  •  Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum.

Posted 30 July 2015 - 01:53 PM

That must mean...

71588d31831c54f1_medium.jpg


Administrator of CNCNZ.com and EVA Database, the C&C Wiki

You are also welcome to make use of my archives of official files:

C&C File Archive | BFME File Archive | Dune File Archive


#37 ~AngelOfDeath~

~AngelOfDeath~

    GameReplays Staff

  • Project Team
  • 1,891 posts
  • Location:Poland
  •  Mangozjeb i Otakurwa xD

Posted 30 July 2015 - 02:04 PM

That must mean...

71588d31831c54f1_medium.jpg

 

 

funny_windows_8_bluescreen_desktop_wallp



#38 Elric

Elric

    Designer

  • Hosted
  • 2,857 posts
  • Projects:Middle-Earth Expanded
  •  Coder
  • Donated

Posted 30 July 2015 - 04:13 PM

Guess we turning this into a support thread haha. I'll look into the rotwk issue later, daemon tools lite has a redesign for Windows 10 so it's a bit tough to navigate now. I'll see if I can find another mounting solution and fix this up, I shall let you all know what happens!

#39 Pasidon

Pasidon

    Splitting Hares

  • Network Admins
  • 8,883 posts
  • Location:Da Moon
  • Projects:YouTube
  •  Actual Celebrity
  • Division:Community
  • Job:Community Admin

Posted 30 July 2015 - 08:29 PM

Screw zat... I can't even get Windows 10 to detect my TV.  Do I have to take my HDMI cable out and blow in it, or something?


YT_Sig.jpgoutput_Fkd6it.gifFB_Sig.jpg


#40 Pasidon

Pasidon

    Splitting Hares

  • Network Admins
  • 8,883 posts
  • Location:Da Moon
  • Projects:YouTube
  •  Actual Celebrity
  • Division:Community
  • Job:Community Admin

Posted 30 July 2015 - 09:30 PM

So I went to the NVIDIA page, detected my graphics card, and I got the recommended driver... but it won't work.  Not compatable with Windows 10.

 

http:http://www.nvidia.co...spx/87783/en-us

 

Soo... what the heck do I do?


YT_Sig.jpgoutput_Fkd6it.gifFB_Sig.jpg





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users