Jump to content


Photo

Commandos 2: Create new Vehicles


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#21 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 576 posts
  • Location:Spain

Posted 11 May 2016 - 08:51 PM

Thanks, you, really good work, I will use the model in my next mission :D

Oh, I totally forgot about that model. Haven't played this mission for a while ;)

I converted the model as a motor boat so it even moves back and forth on the water.

attachicon.gifscreenshot.jpg

 

You'll probably have to adjust the MIS script and create an ANI file for it.

attachicon.gifBARCAZADESEMBARCO_C2.zip



#22 JONUCI

JONUCI
  • Members
  • 50 posts

Posted 12 May 2016 - 03:53 AM

Oh, I totally forgot about that model. Haven't played this mission for a while ;)
I converted the model as a motor boat so it even moves back and forth on the water.
attachicon.gifscreenshot.jpg

You'll probably have to adjust the MIS script and create an ANI file for it.
attachicon.gifBARCAZADESEMBARCO_C2.zip


Great work!I love it.Thanks for your share.

#23 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 12 May 2016 - 01:02 PM

Wow this is amazing! great work! What about the big german pak cannon that the GB or enemies can carry in the 2nd stalingrad mission

Wasn't there a portable machine gun too? Can't remember been so long since played C3 campaign


Edited by robb, 12 May 2016 - 01:05 PM.


#24 herbert3000

herbert3000

    Guilty Until Proven Innocent

  • Division Admins
  • 480 posts
  • Location:Austria
  • Division:Commandos HQ
  • Job:Division Admin

Posted 12 May 2016 - 08:30 PM

I guess it's possible to convert the PAK as a stationary object that just stands somewhere on the map and can't be interacted with.

And the portable machine gun is probably impossible to convert because of the stuff that's hard-coded in the Commandos3.exe



#25 Salvadorc17

Salvadorc17

    title available

  • Members
  • 490 posts
  • Location:Colombia
  • Projects:https://github.com/salvadorc17/CommandosMaker

Posted 07 June 2016 - 12:31 AM

Russian truck converted from C3.

 

126791t.jpg

Attached Files


Edited by Salvadorc17, 07 June 2016 - 12:33 AM.


#26 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 05 July 2016 - 11:40 PM

When I try to use abi converter. I get this error for every abi in c3.

Not a valid ABI file!

Am i doing something wrong?

 

I used a version from salvador which he sent me in link below, then 1.3 version from commandos modding google site but both had same result


Maybe he sent me wrong tool and this for c2 to c3 or something like that?
 

 

cd42008a844999b86004e73a1c9ae645.png


Edited by robb, 06 July 2016 - 12:04 AM.


#27 herbert3000

herbert3000

    Guilty Until Proven Innocent

  • Division Admins
  • 480 posts
  • Location:Austria
  • Division:Commandos HQ
  • Job:Division Admin

Posted 06 July 2016 - 03:16 AM

Hi, could you send me one of those ABI files?



#28 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 06 July 2016 - 03:21 AM

Hi, could you send me one of those ABI files?

 

http://www.mediafire...yw/MERCEDES.ABI
 

was trying to convert this earlier, maybe a few others too later, it's from the c3 data.pck so not sure why it doesn't work


Edited by robb, 06 July 2016 - 03:23 AM.


#29 herbert3000

herbert3000

    Guilty Until Proven Innocent

  • Division Admins
  • 480 posts
  • Location:Austria
  • Division:Commandos HQ
  • Job:Division Admin

Posted 06 July 2016 - 01:47 PM

OK, I found the problem:

Make sure that you select "Open PCK file for Comm3"  in PCKManager.exe.

 

The files in C3 PCK files are XOR encoded but the archive structure is the same as the C2 PCK. That's why you can extract the files from the PCK but the extacted ABI files are corrupt.



#30 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 06 July 2016 - 03:17 PM

Ok thank you, i was using core extractor that why it didn't work :D

 

Here is the Mercedes that the traitor drives from the Berlin mission converted (best for winter maps)

 

e9046a315b0ed47a312fd394b10539f0.png

Download:

 

http://www.mediafire...MERCEDES C2.zip

 

 

And here is the Officer Car from tutorial 2 in C3 (best for regular maps)
 

adf3da91448bb28a3a28f91f3104c9be.png

 

Download:

http://www.mediafire...CIAL C3toC2.zip


Edited by robb, 06 July 2016 - 11:36 PM.


#31 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 06 July 2016 - 11:30 PM

Converted another type of car, is from the intro in berlin map. Again this one will look better in winter maps (unless someone edits texture of these)

 

4a7928b82ea7fe40da8267aff014fafe.png

 

Download link:

http://www.mediafire...p/M1 C3toC2.zip
 


Edited by robb, 03 October 2016 - 03:15 PM.


#32 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 02 October 2016 - 06:10 PM

Converted some truck that i'm not sure is even used in C3, but is from the files. Is some radio truck.

 

5f51bcc2dbfe04bcea5b62f406eea05e.png

 

http://www.mediafire...TACIONRADIO.zip

 

And Commandos 3 version of tiger tank
Version 2: fixed bug with the tracks not moving

 

38b80cd23ecc196185084195af4cd2e5.png

 

http://www.mediafire...x/TIGERC3v2.zip

 

And the bus (however there is a graphic problem near the wheels sadly, maybe could be fixed if edit texture, need to somehow make the pink part transparent)
Version 2: Fixed pink graphic issue, but now looks like half the wheel isn't moving, though looks much better than pink I think

 

756cce6b7dbd36e6e919c77588362e8d.png

 

http://www.mediafire.../AUTOBUS v2.zip

And Commandos 3 version of SDK
Version 2: Fixed pink graphic issue

 

06b37584ed99996bdc56159913e3f563.png

 

http://www.mediafire...l3/SDKC3 v2.zip

 

 

 

 

1 Vehicle that I can't seem to convert because it always crashes whenever put into Commandos 2 (SDKDESCUBIERTO_NORMAL)

efebc8d14ddde73fb63468d0738789f2.png


Edited by robb, 03 October 2016 - 03:17 PM.


#33 herbert3000

herbert3000

    Guilty Until Proven Innocent

  • Division Admins
  • 480 posts
  • Location:Austria
  • Division:Commandos HQ
  • Job:Division Admin

Posted 03 October 2016 - 08:17 PM

Nicely done!

Good to see that you fixed the pink areas. I think we can live with the behaviour of the bus wheels :) Theoretically it's possible to load the model of the bus into 3dsmax and fix the issue but that's just overkill.

 

It's funny to see models from Commandos 3 in a map from Commandos 1 running on Commandos 2.



#34 Salvadorc17

Salvadorc17

    title available

  • Members
  • 490 posts
  • Location:Colombia
  • Projects:https://github.com/salvadorc17/CommandosMaker

Posted 03 October 2016 - 08:33 PM

Good work, i liked all of them except the bus, seems little out the time..



#35 SirRH

SirRH

    title available

  • Members
  • 561 posts
  • Location:Southampton, United Kingdom (Great Britain)

Posted 03 October 2016 - 08:59 PM

Thanks, i just edited the texture and put the wheel sprite in each of the pink area which seemed to kind of work.


And what you mean out of time? that's a 1940s bus, hardly a bugatti veyron is it


Edited by robb, 03 October 2016 - 09:06 PM.


#36 herbert3000

herbert3000

    Guilty Until Proven Innocent

  • Division Admins
  • 480 posts
  • Location:Austria
  • Division:Commandos HQ
  • Job:Division Admin

Posted 20 April 2018 - 09:22 PM

https://tieba.baidu....452#14614095004

 

https://tieba.baidu....4753#7408624788






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users