Jump to content


Photo

Red Alert 3 - Cannot start multiplayer game - connection problem

multiplayer connection error online

Best Answer ToxicShock, 16 July 2017 - 04:40 AM

I imagine it's a quality issue (time and reliability).       I suggest you try a few different VPN.

Go to the full post


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Tommy544

Tommy544
  • New Members
  • 4 posts

Posted 14 July 2017 - 04:13 PM

Hello,

 

I am having a problem starting any multiplayer game of Red Alert 3 through C&C Online. I am able to log in to C&C online inside the game and I am able to see other people in the lobby, chat with them, join open lobbies and have other people join my hosted lobby.

 

However whenever the host of the lobby tries to start the match (being it me or anybody else), a message in the chat area appears saying that there is a problem with the connection between me and the host of the lobby (or me and other players if I am the host). The error message is what seems to be a common one - something like - "Connection in progress / Connection could not be established between players 1-2."

 

I have tried to search through this forum to see if there are any tips how to fix this problem. I have tried all of the steps as described in this thread:

https://forums.revor...sues-solutions/

but it did not work.

 

I unfortunately do not have access to the router connected to the ISP, but I have tried connecting through VPN to another network that should be fine and I have also tried to use my mobile hotspot just to see if it works on different network. None of it worked though.

 

I do not have another computer at hand to determine if it is a network problem or a computer problem, but I am not running any other anti-virus/firewall software except windows defender and I do not have any other networking software installed (like hamachi).

 

I am running out of ideas how to fix this, can you please help me with it?

 

 

Thank you,

Tommy

 

 

//EDIT

Forgot to include some technical parameters:

 

Windows 10 64-bit

RA3 through Steam

Dell Wireless 1830 wireless network card (Broadcom based)


Edited by Tommy544, 14 July 2017 - 04:17 PM.


#2 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,625 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 14 July 2017 - 04:58 PM

Please could you post the result of your connection test. However, if you do not have access to the router, that may be in vein. Maybe you should try your luck with a different VPN. There are plenty of them around.

Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#3 Tommy544

Tommy544
  • New Members
  • 4 posts

Posted 14 July 2017 - 06:32 PM

Hi, thanks for the reply.

 

I will gladly post the results, but I do not know what connection test do you have in mind. Can you guide me through it?

Do you think it is a problem with ISP or router settings? Did other people solve this problem by changing some settings?



#4 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,625 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 15 July 2017 - 09:46 AM

I mean the test in How to Report Issues.

Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#5 Tommy544

Tommy544
  • New Members
  • 4 posts

Posted 15 July 2017 - 08:15 PM

I run the test. It failed on my local connection:

Using server nntest.cnc-online.net:30000
Bound to local port 53538
Bound to local alternate port 53539
Resolving hostname 'nntest.cnc-online.net'...
Resolved server host to be '37.247.49.213'
Sending client INIT from port 53538 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server INIT [957386]
Our public address is 85.191.213.186:62474
Sending client INIT2 [957386] from port 53539 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server INIT2 [957386]
Our alternate public address is 85.191.213.186:37828
Sending cient START [957386] from port 53539 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server START [957386]
Server extra port is 40000
Sending client PING [957386] from port 53538 to nntest.cnc-online.net:40000

===========
  FAILURE
===========
Failed to receive any pings from nntest.cnc-online.net:40000.
It appears your router and/or connection is not capable of NAT negotiation.
==> You will need to use port forwarding and possibly configure a static port.
Press any key to continue . . .

but it succeeded when connected to the VPN I was trying to use earlier, where I had the same issue:

Using server nntest.cnc-online.net:30000
Bound to local port 60321
Bound to local alternate port 60322
Resolving hostname 'nntest.cnc-online.net'...
Resolved server host to be '37.247.49.213'
Sending client INIT from port 60321 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server INIT [291040]
Our public address is 147.251.55.38:60321
Sending client INIT2 [291040] from port 60322 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server INIT2 [291040]
Our alternate public address is 147.251.55.38:60322
Sending cient START [291040] from port 60322 to nntest.cnc-online.net:30000
Received server PING(1) [291040]
Received server START [291040]
Server extra port is 40000
Sending client PING [291040] from port 60321 to nntest.cnc-online.net:40000
Received server PING(2) [291040]
Received server PING(3) [291040]

===========
  SUCCESS
===========
Received 3 pings from nntest.cnc-online.net:40000.
NAT negotiation works with your router and connection.
==> You do not have to use port forwarding.
Press any key to continue . . .

Any idea why it does no t work for me through the VPN?

 

 

Thanks.



#6 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,625 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 16 July 2017 - 04:40 AM   Best Answer

I imagine it's a quality issue (time and reliability).       I suggest you try a few different VPN.


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#7 Tommy544

Tommy544
  • New Members
  • 4 posts

Posted 18 July 2017 - 10:48 PM

Since your connection test was passing on the VPN connection that I had available, I decided to try it once again while connected to this VPN. This time it worked. I am not sure what I did differently compared to the last time - one thing that I did was connect to the VPN and start Steam only after that, that might have something to do with it.

 

Thanks for the help.







Also tagged with one or more of these keywords: multiplayer, connection error, online

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users