Jump to content


Photo

Command & Conquer 3: Tiberium Wars "Bad Connection" Issue

bad connection command & conquer 3

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 MercBenz1212

MercBenz1212
  • New Members
  • 4 posts

Posted 11 August 2017 - 07:09 PM

Greetings. Yesterday I installed a copy of Command & Conquer 3: Tiberium Wars via Steam and followed the instructions for installing C&C Online. I have been successful in logging into C&C Online through the client but have an issue where each game is displayed with a red "Bad Connection" icon. Even when I try to create my own match to play with some friends I get the same issue. I have ran NATNegTest and everything came out as a success and no error has been detected within the error logs. This is also the only game where I get a bad connection issue and have not had any problems with other C&C titles such as Red Alert and Tiberian Sun and the gameplay is smooth. It would be greatly appreciated if anyone has a tip/solution to resolving this issue.

Attached Thumbnails

  • 20170811144435_1.jpg

Edited by MercBenz1212, 11 August 2017 - 07:11 PM.


#2 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,493 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 12 August 2017 - 07:10 AM

A red ping is still usable.     Are you able to connect with other players? 


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#3 MercBenz1212

MercBenz1212
  • New Members
  • 4 posts

Posted 12 August 2017 - 04:05 PM

That's another problem I forgot to mention. I am also unable to connect with others players after both players are ready. I tried hosting my own match and received some mixed results in the connections tab. Ultimately, I couldn't start the match.

Attached Thumbnails

  • 20170810222018_1.jpg


#4 ViperMkVII

ViperMkVII

    What is this?

  • Project Team
  • 1,009 posts
  • Location:Ylati, Anorev
  •  C&C:Online Red Alert 3 Player~

Posted 14 August 2017 - 06:42 AM

Hi, please run this connection diagnostic tool and post the result here:

http://server.cnc-on.../NATNegTest.rar


post-219586-1446648251.png

#5 MercBenz1212

MercBenz1212
  • New Members
  • 4 posts

Posted 14 August 2017 - 09:31 PM

Attached:

Attached Thumbnails

  • PING.PNG


#6 ViperMkVII

ViperMkVII

    What is this?

  • Project Team
  • 1,009 posts
  • Location:Ylati, Anorev
  •  C&C:Online Red Alert 3 Player~

Posted 16 August 2017 - 02:09 AM

Can you go to game's Settings -> Network -> IP Addresses and tell me which IP Addresses you can choose?
post-219586-1446648251.png

#7 MercBenz1212

MercBenz1212
  • New Members
  • 4 posts

Posted 17 August 2017 - 01:01 AM

For the network options, I only have 1 IP (10.0.1.5) and the port is empty. The arrow under "Online IP" is darkened out.



#8 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,493 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 17 August 2017 - 10:22 AM

I think this is a quality of service issue.    Try to use a wired connection rather than WiFi and make sure there is no source of electrical noise near the phone line or cabling from the street to your modem.     Check to see if there are any other processes using your bandwidth.     


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users