Jump to content


Photo

How can i change ability of comandos in comandos 2 ?

ability comandos 2

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 20 August 2017 - 07:43 AM

Hello everyone! I'm a newbie, I'm learning how to mod Comandos 2. I downloaded Modding tools of Commandos HQ,  extracted and did as instruction. I'm having trouble in changing ablility of comandos now . I want Spy can Punch enemy so how can i do it? All code is Spanish so i can't understand what they mean. I don't know which code means "Punch". Can you help me? By the way, give me the file that includes the mean of all code if you have. Thanks for your help !

Capture0a02e.png


Edited by do1013, 20 August 2017 - 07:46 AM.


#2 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 596 posts
  • Location:Spain

Posted 20 August 2017 - 03:20 PM

                            (
                                AUAtontar
                                [
                                ]
                            )
 
and 
 
IT_GOLPEAR_S 


#3 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 20 August 2017 - 04:09 PM

 

                            (
                                AUAtontar
                                [
                                ]
                            )
 
and 
 
IT_GOLPEAR_S 

 

It didn't work for me. it just show the fist icon and can't use.

Untitled8fb07.png



#4 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 596 posts
  • Location:Spain

Posted 21 August 2017 - 12:56 AM

I tried myself and I got the same problem. Looks impossible to solve. Looks like comm2.exe rule, you could use another commando with spy skin and abilities, but you will see his face. Looks the mission z1 end of blood, there are 2 green berets but one is the driver



#5 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 21 August 2017 - 01:04 AM

Oh! i want spy can run without enemy's dectection like comandos BEH, how can i do it? thanks in advance!


Edited by do1013, 21 August 2017 - 01:39 AM.


#6 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 596 posts
  • Location:Spain

Posted 22 August 2017 - 03:51 AM

Oh! i want spy can run without enemy's dectection like comandos BEH, how can i do it? thanks in advance!

Thats also impossible. Its a comm2.exe rule, and we dont have tools and knoweldge for hack that



#7 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 22 August 2017 - 06:27 AM

oh. I have another question: how can i expand or  the space of comandos's bag? I played some mission, some comandos has small space of bag while others has space of bag. thank you!



#8 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 596 posts
  • Location:Spain

Posted 22 August 2017 - 07:11 AM

Basically you can find this code when the commando have small bag. You can find this code for example in DATA/MISIONES/BE2/B20.MIS in TOKEN COMANDO

 

                .MICUADRICULA 
                [
                    .DIMCUADX  4.0 
                    .DIMCUADY  6.0 
                    .GFXCUAD CUADRIC 
                ]
 
this is a 4x6 bag with the image CUADRIC.GRL in DATA/ANIMS/GRL
 
If there isnt this code that means that everything is standard.

Edited by extrano1955, 22 August 2017 - 07:12 AM.


#9 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 23 August 2017 - 02:30 AM

dead body of enemy sniper in some mission don't include sniper rifle. how can i edit it? thanks!



#10 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 23 August 2017 - 03:01 AM

and in mission BEL15, i can't get uniform of this officer although i tied him. help me, thank you very much!

Untitleddf39c.png



#11 extrano1955

extrano1955

    title available

  • Members
  • 596 posts
  • Location:Spain

Posted 23 August 2017 - 05:54 AM

Deleting the  .MICUADRICULA  code from every sniper who dont have sniper rifle.

 

You cant take these uniform because you modified your game values. In destination paris you cant take uniforms from regular enemies. You can delete his  .MICUADRICULA  code too



#12 do1013

do1013
  • Members
  • 8 posts

Posted 23 August 2017 - 07:26 AM

ok. thank you! i love this mod. now i can play not only C2 but also BEL, BCD, C3!! thank all people who created this mod! Comandos series is my childhood!!!  :good:  :good:  :good:







Also tagged with one or more of these keywords: ability, comandos 2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users