Jump to content


Photo

[Kanes Wrath] Random crashes!

kanes wrath

Best Answer MonkeyBoy, 13 May 2018 - 11:36 PM

BINGO! It was my antivirus causing the crashes! I didnt get any notifications but i was looking around in it and found that it was blocking the games access to change anything in my folders! Played a whole bunch of games crash free, man it feels good to play this game again! 

Go to the full post


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 08 May 2018 - 02:44 PM

I keep crashing mid game when playing with my friends. Its happened in every game ive played so far. Once it happened when i clicked on my tech centre while playing as gdi and another time when i reverse moved my scorps. It seems to happen when i do an action as opposed to just randomly crashing but who knows, it could be bad timing.

 

I am using the 1.02+ patch, the steam version of Kanes Wrath and i have windows 10.

 

Log:

 

----- C&C:Online Launcher Start -----
Game: Kane's Wrath
Kane's Wrath Install Path: D:\Steam\steamapps\common\Command and Conquer 3 - Kane's Wrath\
Started game with: ""D:\Steam\steamapps\common\Command and Conquer 3 - Kane's Wrath\CNC3EP1.exe""
Caught CREATE_PROCESS_DEBUG_EVENT from Kane's Wrath. Detaching...
Found game.dat process. PID 8472
*** Starting CA public key patching routine ***
CA public key is expected value.
Successfully patched CA public key.
*** Starting hostname hooking routine ***
Injecting DLL into game.dat process...
Result of injection: Code -1073741582
 
 
----- C&C:Online Launcher Start -----
Game: Kane's Wrath
Kane's Wrath Install Path: D:\Steam\steamapps\common\Command and Conquer 3 - Kane's Wrath\
Started game with: ""D:\Steam\steamapps\common\Command and Conquer 3 - Kane's Wrath\CNC3EP1.exe""
Caught CREATE_PROCESS_DEBUG_EVENT from Kane's Wrath. Detaching...
Found game.dat process. PID 84724592
*** Starting CA public key patching routine ***
CA public key is expected value.
Successfully patched CA public key.
*** Starting hostname hooking routine ***
Injecting DLL into game.dat process...
Result of injection: Code -1073741582
 


#2 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 09 May 2018 - 01:35 PM

I think that that has not much to do with you running on C&C:Online.     You maybe need to reinstall the game.   


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#3 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 09 May 2018 - 02:11 PM

Hmm ill try but i literally installed it the same day i played it, ive never had issues before with my current PC with this game , but back when the game was new i used the disc version and not the steam version. Would there be a difference between the 2? Could it be driver related? anyways ill reinstall it and try again without using any patches and let you know how it goes



#4 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 09 May 2018 - 02:58 PM

You could also try going to Steam about it.   They will have a lot more information about that kind of thing than we do.


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#5 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 11 May 2018 - 04:11 PM

I got it to happen again and the message is on my screen now:

 

Out of memory

10 addresses:

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+36435 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+10872 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+5914815 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+11554 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+3498642 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+3499011 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+3499243 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+3500198 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+1164748 (unknown)

(unknown)(0): cnc3ep1.dat+1588776 (unknown)

 
Because of the severity of this error the game will now exit
 

Edited by MonkeyBoy, 11 May 2018 - 04:14 PM.


#6 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 11 May 2018 - 05:48 PM

I can't really get anything from that. Did you try Steam?

Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#7 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 11 May 2018 - 06:13 PM

Yes, they cant help because its not their game. I tried EA and they told me to use compatibility mode and run as admin, it didnt work either. also comp and admin mode stops C&C online hook from working



#8 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 11 May 2018 - 07:23 PM

also comp and admin mode stops C&C online hook from working

 

 

 

Win 7 and Run as admin should work with hooking.     Try running Steam as admin and remove that setting from the launcher.    If that does not help there is something else we can try.  Let me me know.


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#9 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 11 May 2018 - 09:00 PM

Im going to install the origin version and give that a go. I have a quick question about the latest patch, i found a link to patch r12 map pack 1, but it looks like its iterally just a map pack for that patch. Does that also include the patch or do i need to download that separately? because i havent been able to find the latest patch on its own for download anywhere



#10 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 11 May 2018 - 09:29 PM

Ok the origin version of the game just doesnt work at all. Looks like im shit out of luck then. Steam support cant help me, EA support cant help me. You are literally the only chance i have of ever playing a C&C game ever again . Why does it have to be like this :( 



#11 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 12 May 2018 - 01:33 PM

I expect you have a fault somewhere else, maybe in your video driver. Anyway, I have sent you a PM with a solution which we're testing. If anyone else wants that solution to try, please make your own topic and post your error log.

Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#12 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 13 May 2018 - 09:50 AM

For anyone else who has this issue, at the moment ive tried lowering the settings ingame to medium ,and im 3 games in ( including a long ass skirmish ) and no crashes ingame, only the odd crash after then game has ended. Try it and see if it works for you. Ive also set compatibility mode to vista SP2 or whatever the latest vista one is, thought i think lowering the settings is what has helped more here.



#13 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 13 May 2018 - 12:09 PM

Update: doesnt stop the crashing



#14 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 13 May 2018 - 04:35 PM

Have you looked at your cooling yet?


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#15 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 13 May 2018 - 07:34 PM

My temps are fine, what i have done though is stopped my anti virus from blocking the game :D turns out after a game it would crash due to the replay saving being block by bitdefender. Ive played for an hour on singleplayer and no bugs at all, so im just waiting for one of my friends to get online so i can test the online gameplay. Sometimes i can play a game without a bug so ill have to play a few with multiple people to be sure. Im feeling good about this attempt!



#16 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 13 May 2018 - 11:36 PM   Best Answer

BINGO! It was my antivirus causing the crashes! I didnt get any notifications but i was looking around in it and found that it was blocking the games access to change anything in my folders! Played a whole bunch of games crash free, man it feels good to play this game again! 



#17 MonkeyBoy

MonkeyBoy
  • Members
  • 15 posts

Posted 14 May 2018 - 10:32 AM

Thanks for not giving up on my post toxic even it must have been annoying with all the problems i was getting!



#18 ToxicShock

ToxicShock

    Gamereplays.org Staff

  • Division Leaders
  • 9,044 posts
  • Location:London, England
  • Projects:Shatabrick C&C Player Database
  •  I have blue text?
  • Division:C&C:Online
  • Job:C&C:Online Leader

Posted 14 May 2018 - 10:32 AM

:thumbsupxd:


Gamereplays.org staff - Shatabrick admin.


#19 Venix95

Venix95
  • Members
  • 7 posts

Posted 05 December 2018 - 08:52 PM

Hey Guys!

im getting the same error as Monkey and it drives me crazy..

I tried admin mode, comp mode, reinstalling, installing patches, lower graphics etc.. yet nothing seems to help

Im frustrated :(





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users