Jump to content


importing W3D in Gmax


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 Guest_guest_*

Guest_guest_*
  • Guests

Posted 13 January 2007 - 12:53 AM

I modeled car for C&CG ZH, it works right in game(it replace humvee(my first model, just accustom)) but fire is not good, my model has two fixed on body guns and for firing must face the enemy, but then he firing, he thinks he still a humvee with rotating turret and firing on side or backward, eny else only not right

i think if i can import some existing models, i can understand how make right model
or maybe someone write bone names and they value?


______________________
sory for language if what...

#2 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 13 January 2007 - 02:31 AM

it's the code

goto the AI update and change the turrate turn rate to 0

#3 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 13 January 2007 - 03:21 PM

Where it changing? i cant find enything similar in INIZH, where precisely is it?

also, the weapon firing from somewhere in midle car, im need that it shots by turns from two guns on my model

#4 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 13 January 2007 - 06:15 PM

One more, how make rotating wheels? and stering front wheels?

#5 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 16 January 2007 - 12:15 PM

Eh.. just give me a link on W3D importer...

#6 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 16 January 2007 - 01:49 PM

Here it is:
http://www.google.co.uk/

#7 killakanz

killakanz

    Infamy!

  • Hosted
  • 1,368 posts
  • Projects:Infamy!
  •  They've all got it infamy!

Posted 16 January 2007 - 11:30 PM

Slye, resourcefull as ever...

Weaponsfire, you need to make bones to indicate where to fire from, otherwise it'll fire from the origin (absolute 0). Refer to tutorials..
Also, the humvee is coded to have a turret, therefor it'll try and behave like it has a turret until you remove the code from the INI or, like slye said, set turn rate to 0.
I haven't modded actual Generals units for a long time but going by memory I believe you want to look in Americaunit.ini for avhumvee
Posted Image
New Tutorial Online Now!! Check it out!!

#8 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 17 January 2007 - 05:19 PM

"Refer to tutorials.."
i go to forum, because i didnt find there about other weapins, not tank weapon

"you want to look in Americaunit.ini for avhumvee"
file names not exactly, but i find what i search, now it turns toward enemy, thanx

"Weaponsfire, you need to make bones to indicate where to fire from"
so, if i called bones in model, from were it must firing "GUNL" and "GUNR" then i must change some ini strings to sometyng that?:

original:
WeaponSet
Conditions = None
Weapon = PRIMARY HumveeGun
Weapon = SECONDARY HumveeMissileWeaponAirDummy
End

my:
WeaponSet
Conditions = None
Weapon = PRIMARY GUNR GUNL
End

#9 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 17 January 2007 - 09:20 PM

"so, if i called bones in model, from were it must firing "GUNL" and "GUNR" then i must change some ini strings to sometyng that?"

im tried, and im was wrong
but im finaly find the W3D importer and look on original humvee model, the bone name is "muzzle" (or mussle?..) and then i found "shots per barrel" in ini, my model get the full view, thanx for help with code

#10 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 18 January 2007 - 12:58 PM

WeaponSet
Conditions = None
Weapon = PRIMARY HumveeGun
End


You wan that.

and in the model, you want to have a bone called muzzle01 and muzzle02
then in the art code of your unit, you want to have the weaponlunchbone have muzzle as it's setting, do not put the numbers

#11 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 18 January 2007 - 06:03 PM

so "weaponlunchbone" seting must be under "primari weapon" seting to show the engine from with bones wil be primari weapon fired? and the same for secondary weapon?

#12 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 18 January 2007 - 08:16 PM

have you even bloody looked at all of the unit code?

#13 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 19 January 2007 - 02:32 AM

not realy, i read about 2-3 units, code was mostly simial, and i has solved that other tens units too do not contain required too..

ok i shall find some time prohonour all code

#14 Guest_guest_*

Guest_guest_*
  • Guests

Posted 03 February 2007 - 09:58 AM

how can i make rotating front wheels? i mean, steer left-right on turns

#15 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 07 February 2007 - 12:25 PM

any one?

and i have problems with alha channel, in game it always just black..

#16 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 07 February 2007 - 03:35 PM

look

at

other

models

and

at

the

codeing.

#17 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 13 February 2007 - 01:10 PM

looked, textures didnt importing, code for all my models i copied from existing

#18 Guest_Guest_killakanz_*_*

Guest_Guest_killakanz_*_*
  • Guests

Posted 13 February 2007 - 06:25 PM

Alpha Channels must be saved as DXT 1-bit Alphas. (as DDS files work best)
As for the wheels, look at the Humvee's code. It's self explanatory.

#19 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 16 February 2007 - 03:32 PM

tried, in game still black

for wheels i shall look tomorrow

#20 Slye_Fox

Slye_Fox

    ConRed Mod Leader

  • Hosted
  • 1,357 posts
  • Location:London, UK
  • Projects:Sigma Invasion, CnC: Condition Red, Armoured Sky: Ethereal Dawn
  •  The fluffy fox of Revora.

Posted 16 February 2007 - 05:03 PM

Did you aply the Alpha blend to the model?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users