Jump to content


Photo

Lag in minas tirith


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Taralom

Taralom

    Self-proclaimed A**hole

  • Project Team
  • 1,519 posts
  • Location:Not here
  • Projects:Turned to Writing
  •  I R GOOGL'd

Posted 13 February 2007 - 08:01 PM

hello everybody.

right now i'm playing minas tirith on good campaign,
but the game is soooooo laggy thanks to all the units i'm playing for like half an hour but ingame it's only 2 minutes.

some1 got some tips??

and celeglin...
could you make the sieges in Evil campaign bit more though?? thanks....


please respond
If the above post offended you in any way,
please take note that, until further notice, I don't care, so get lost.

#2 adummy

adummy

    Keep it Clean!

  • Project Team
  • 1,760 posts
  • Location:Arizona, USA

Posted 13 February 2007 - 10:00 PM

try putting your graphics on very low. if you are still getting lag, not much to do :( . cel already got rid of the cloud waves caused by darkness and the yellow glow of all leaderships on that map
Posted Image

#3 Celeglin

Celeglin

    Silhouette of a Serenade

  • Hosted
  • 2,468 posts
  • Projects:The Elven Alliance, Rhovanion Alliance
  •  T3A Team Chamber Member

Posted 14 February 2007 - 04:29 AM

Such is the price of a Massive mission

could you make the sieges in Evil campaign bit more though?? thanks....

No, I'm not doing anything with the Evil campaign.

Posted Image
Posted Image


#4 Taralom

Taralom

    Self-proclaimed A**hole

  • Project Team
  • 1,519 posts
  • Location:Not here
  • Projects:Turned to Writing
  •  I R GOOGL'd

Posted 14 February 2007 - 08:23 AM

Such is the price of a Massive mission

could you make the sieges in Evil campaign bit more though?? thanks....

No, I'm not doing anything with the Evil campaign.

yeah i guess you're right. but i'm playing with very low graphics and the game is (calculated) 15 times slower than normal with sometimes there isn't anything happening at all.

yeah i know you don't want to do anything about the evil campaingn but since you are having a very large army of evil the only thing you have to do is give orders, attack and watch what is happening.
perhaps only add more units and that's all.
but it's your decision after all.

Edited by Taralom, 14 February 2007 - 08:26 AM.

If the above post offended you in any way,
please take note that, until further notice, I don't care, so get lost.

#5 Taralom

Taralom

    Self-proclaimed A**hole

  • Project Team
  • 1,519 posts
  • Location:Not here
  • Projects:Turned to Writing
  •  I R GOOGL'd

Posted 15 February 2007 - 08:24 PM

this is a small update from the last posts to this moment.

i found out that when i put my archers up to the second level i don't have that much lag.
by the way it was very cool.

seems to be i killed 7632 enemy units.

when you put archers up the second level no enemy unit will break through around 2 soldier battalions.
don't you think that's just weird??
If the above post offended you in any way,
please take note that, until further notice, I don't care, so get lost.

#6 Ecthelion

Ecthelion
  • Members
  • 65 posts

Posted 16 February 2007 - 09:07 PM

I've already made that point many a time... Which is why the evil catapults need a HUGE range boost...

#7 m@tt

m@tt

    #######

  • Project Team
  • 4,056 posts
  • Location:England
  • Projects:The Dwarf Holds
  •  T3A Chamber Member

Posted 16 February 2007 - 10:27 PM

cant believe I've never thought of that. It seems so obvious now. Oh well, I beat Osgilliath the other day on medium quite easily, so I'm not far off MT.
Posted Image

#8 Celeglin

Celeglin

    Silhouette of a Serenade

  • Hosted
  • 2,468 posts
  • Projects:The Elven Alliance, Rhovanion Alliance
  •  T3A Team Chamber Member

Posted 16 February 2007 - 11:04 PM

Like I said before, what's the fun in playing the mission in a way where you can't lose?

Posted Image
Posted Image


#9 adummy

adummy

    Keep it Clean!

  • Project Team
  • 1,760 posts
  • Location:Arizona, USA

Posted 18 February 2007 - 02:29 AM

if you think about it, I dont think it would be possible for a catapult in front of minas tirith. If you notice in the moive, they hit the support, not the trebs themselves. they would have to be higher in the air to acutally hit it. if they could just smack it, it would be so evil :evgr:

p.s. OMG!! new smilies :crazed: :evgr: :trev: :cow: :xx: :sad2: :scars: :omg: :w00t: :evgr: :p :aarock:
Posted Image

#10 m@tt

m@tt

    #######

  • Project Team
  • 4,056 posts
  • Location:England
  • Projects:The Dwarf Holds
  •  T3A Chamber Member

Posted 21 February 2007 - 09:51 PM

My game crashed after I summoned Rohan. Good job I just saved it a few seconds before. The map is great fun, the balance swings a lot. I had full CP, all upgraded then lost the majority of archers and about 2/3 of my army but I managed to destroy the towers and by the time Grond broke through I was back up to full strength. Speaking of Grond, it took him ages to start attacking the gate. He kept moving around the gate turning around etc, was there ages.
Posted Image

#11 Celeglin

Celeglin

    Silhouette of a Serenade

  • Hosted
  • 2,468 posts
  • Projects:The Elven Alliance, Rhovanion Alliance
  •  T3A Team Chamber Member

Posted 21 February 2007 - 11:42 PM

Speaking of Grond, it took him ages to start attacking the gate. He kept moving around the gate turning around etc, was there ages.

Yes... There's something very wrong with Grond in the latest version. Going to have to look into it, but I don't remember what it was I was working on when the problem arose.

Posted Image
Posted Image


#12 m@tt

m@tt

    #######

  • Project Team
  • 4,056 posts
  • Location:England
  • Projects:The Dwarf Holds
  •  T3A Chamber Member

Posted 22 February 2007 - 04:30 PM

I'll have a look at the scripting later whilst doing my RA homework. There's either an error with the scripts, or Grond doesnt like having to get past all the rams and trolls by the gate (which I ignore because they do fuck all)
Posted Image

#13 Taralom

Taralom

    Self-proclaimed A**hole

  • Project Team
  • 1,519 posts
  • Location:Not here
  • Projects:Turned to Writing
  •  I R GOOGL'd

Posted 22 February 2007 - 08:09 PM

yeah,

grond just waits till the trolls and rams are gone, but after a while they just start ramming it.
but for me it took around six hours to play the mission.

btw, the entire mod lags for me, but minas tirith was just extreme.
did both campaigns now.
If the above post offended you in any way,
please take note that, until further notice, I don't care, so get lost.

#14 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 22 February 2007 - 08:53 PM

6 hours huh? now that I call LAG!!! ;)

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link


#15 Taralom

Taralom

    Self-proclaimed A**hole

  • Project Team
  • 1,519 posts
  • Location:Not here
  • Projects:Turned to Writing
  •  I R GOOGL'd

Posted 24 February 2007 - 08:22 AM

6 hours huh? now that I call LAG!!! :p


well i hope you see my problem.
I discussed this with my dad and i think i need a new processor, but i will have to pay it.
he's just :p . and because a good processor is around 100 - 150 euros here in holland i would be broke before i even know it ^_^
If the above post offended you in any way,
please take note that, until further notice, I don't care, so get lost.

#16 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 24 February 2007 - 01:08 PM

I need a new computer as well.... not because of BFME, I've always been able to play that very high... but because I can't play the newest games on high!! or very high!!! it costs around 3500,- Norwegians, wich is.... 437 euro circa ^_^ I'll have to sell my Xbox 360 for that, but I don't mind.... I only play CoD3 on it anyways :p

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users