Jump to content


Photo

Elven AI-how should it act?


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1 Jeth Calark

Jeth Calark

    Jedi Master

  • Project Team
  • 1,822 posts
  • Location:Spring, TX
  •  Sithspit!

Posted 12 February 2009 - 10:39 PM

Radspakr announced that he's doing the AI for this new TEA. :cool2: Discuss how it should act and what it should do here, as that other thread isn't about discussing the AI.

#2 Ring o' Fate

Ring o' Fate

    The Ghost.

  • Project Team
  • 1,627 posts
  • Location:PA
  • Projects:Trying to find meaning...
  •  The guy that is just a ghost.

Posted 12 February 2009 - 11:03 PM

Simple:
Easy: Just makes the basic stuff, and keeps it basic. No heroes being used with these guys.
Medium: Basicly getting the advanced stuff, but still no heroes.
Hard: AI with Elvenlord playing style. :cool2:
A changed man is only the same man with a different outlook of life.

#3 Elvenlord

Elvenlord

    Polis Ranger

  • Advisors
  • 3,829 posts
  •  T3A Chamber Member

Posted 13 February 2009 - 01:06 AM

I think he was talking build-orders and such too.
Unit-wise, scouts>spearmen>riders/knights>Galadhrim.
But meh, what do I know of AI coding?

Pshh, no AI could ever match my playing style. :cool2:

elvenlordbanner.jpg
 


#4 CIL

CIL

    Ex-troll

  • Members
  • 1,330 posts
  • Location:Ithaca, NY for school and Phoenix, AZ on breaks
  • Projects:Roaming the forums in the guise of a guest
  •  Liberal-turned-libertarian (with conservative tendencies)

Posted 13 February 2009 - 04:13 AM

Yes, but what he means is try to imitate it.

And retire the avatar before the summer and spare the hideous sight of Santa hats...

Edited by Elrond of Imladris, 13 February 2009 - 04:13 AM.

I'm creeping, not gone.

#5 adummy

adummy

    Keep it Clean!

  • Project Team
  • 1,760 posts
  • Location:Arizona, USA

Posted 13 February 2009 - 05:06 AM

Easy: Just makes the basic stuff, and keeps it basic. No heroes being used with these guys.

If the AI has no heroes, their siege will be even worse.

Edited by adummy, 13 February 2009 - 05:06 AM.

Posted Image

#6 Jeth Calark

Jeth Calark

    Jedi Master

  • Project Team
  • 1,822 posts
  • Location:Spring, TX
  •  Sithspit!

Posted 13 February 2009 - 05:32 AM

I agree with adummy. Even easy AIs bring out the low-level heroes, but nothing more.

#7 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 13 February 2009 - 04:21 PM

They should all build most things, but the Easy should be using a hell of a lot more time to actually get a hero out there, especially a pretty strong one..
meaning you'll most likely have nailed them before they even get it :p

The AI aren't set to what heroes to purchase IIRC, they just use a hell of a long time to get them :p

Anyways, if there's going to be AI for TEA, then good luck... You won't be seeing this community edition out for a long long time... I would object against AI, because it would take to long time, and it could also turn out to not be good enough... And there's also the thing about re-adding every map from the game to the mod files, increasing the size of the mod..

edit: and shoot me dead, but isn't this version because we want to play a tournament with it, with a more balanced play and prettier Gondor?

Edited by Lauri, 13 February 2009 - 04:23 PM.

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link


#8 Sûlherokhh

Sûlherokhh

    Sagacious Engineer

  • Project Team
  • 3,754 posts
  • Location:Central Germany
  • Projects:S.E.E., Sage A.I., Code Advisor
  •  'Axe'er of the Gordic Knot

Posted 13 February 2009 - 04:29 PM

I though it was. :p
Anyway, i like the idea of the added AI. Just wouldn't like to see it left abandonded unfinished, which is most likely with a project of this magnitute, at least if you want to do it right.
But who wouldn't want to see the AI for Elves, eh? :p

bannerreal01mittelit3.jpg
Axed Head and A.I. Coder for S.E.E. and ... stuff

".. coding is basically boring. What's fun is finding out how things work, take them apart and then put them together in ways that were not intended nor even conceived."


#9 Jeth Calark

Jeth Calark

    Jedi Master

  • Project Team
  • 1,822 posts
  • Location:Spring, TX
  •  Sithspit!

Posted 13 February 2009 - 08:25 PM

Who said we had to release it all at once? :p And all I asked for was those new skins. :crazed:

but as Sul said, who wouldn't want to see a AI for Elves? :p

#10 Bart

Bart

  • Network Admins
  • 8,524 posts
  • Location:The Netherlands
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader

Posted 13 February 2009 - 08:46 PM

You won't be seeing this community edition out for a long long time... I would object against AI, because it would take to long time

That's a matter of setting milestones:

http://forums.revora...showtopic=68733
bartvh | Join me, make your signature small!
Einstein: "We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."

#11 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 13 February 2009 - 08:54 PM

Setting milestones wouldn't make it take less time :p It only only keep it from going off track, besides... Setting milestones for AI would take some time in itself, so I would still object against it :p

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link


#12 Bart

Bart

  • Network Admins
  • 8,524 posts
  • Location:The Netherlands
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader

Posted 13 February 2009 - 09:15 PM

Setting milestones wouldn't make it take less time

Yes it would. You just set two milestones. The first has everything but the AI. The second has the AI. Then you'll still have AI, but it won't increase the time needed for all the other features. :p

Setting milestones for AI would take some time in itself,

Milestone 1:
- Bugs fixed
- Balance update
- etc.
Milestone 2:
- AI is finished

simple as that :p

You don't have to make it complicated
bartvh | Join me, make your signature small!
Einstein: "We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."

#13 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 13 February 2009 - 10:50 PM

Guess the s was there for a reason...

*note to self; milestones*

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link


#14 Bart

Bart

  • Network Admins
  • 8,524 posts
  • Location:The Netherlands
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader

Posted 14 February 2009 - 12:07 AM

Well yeah, there being multiple is basically what milestones are all about :p
bartvh | Join me, make your signature small!
Einstein: "We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."

#15 Radspakr Wolfbane

Radspakr Wolfbane

    The John Farnham of modding

  • Members
  • 7,722 posts
  • Location:less than 5 meters from my bed
  • Projects:Comeback tour
  •  The Retired Beard

Posted 14 February 2009 - 01:57 PM

I like the idea of releasing the AI in the second version.
It gives me more time.

Break dancing into the hearts of millions


#16 Lauri

Lauri

    Let us remember foREVer

  • Hosted
  • 10,419 posts
  • Location:Norway
  • Projects:'The 4th Age' and 'Shadow and Flame'
  •  The very worst T3A Team Chamber Member

Posted 14 February 2009 - 03:06 PM

I believe that it gives players the new version quicker, not you more time :p
Yeah, I'm stubborn on the matter :unsure:

Shadow and Flame BETA 0.6 RELEASED - Link


#17 Bart

Bart

  • Network Admins
  • 8,524 posts
  • Location:The Netherlands
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader

Posted 14 February 2009 - 03:24 PM

Well it gives him _slightly_ more time, because every release brings a small overhead (in the form of polish, packaging, uploading, announcing, etc.). It shouldn't matter a lot though.
bartvh | Join me, make your signature small!
Einstein: "We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."

#18 Jeth Calark

Jeth Calark

    Jedi Master

  • Project Team
  • 1,822 posts
  • Location:Spring, TX
  •  Sithspit!

Posted 14 February 2009 - 11:35 PM

Everything but the AI goes in the first one, then we add the AI on the second one. The real advantage of having two releases is this. If the AI gets dropped for whatever reason, we don't miss out on all the other good stuff. :xcahik_:

Edited by Jeth Calark, 14 February 2009 - 11:47 PM.


#19 Bart

Bart

  • Network Admins
  • 8,524 posts
  • Location:The Netherlands
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader

Posted 14 February 2009 - 11:40 PM

Yes, except that it's not two betas. It's two stable, polished releases. It's important everyone realises this.
Doesn't mean that there can't be betas though.
bartvh | Join me, make your signature small!
Einstein: "We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."

#20 Jeth Calark

Jeth Calark

    Jedi Master

  • Project Team
  • 1,822 posts
  • Location:Spring, TX
  •  Sithspit!

Posted 14 February 2009 - 11:47 PM

You're correct, don't know why I put "betas" :xcahik_:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users