Jump to content


Photo

Starting a game not working


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 PNGmangi

PNGmangi
  • Members
  • 35 posts

Posted 23 April 2010 - 08:52 PM

Hey. I just downloaded it, expecting this to run seamlessly but I have encountered a problem. I have not idea what it is or how to fix it so I thought I would ask some1 who might know. I have installed the version 0.5. Then installed it and startred the game. It got to main menu, then to solo play menu. I press skirmish and the game froze. I tried again with medium graphics, same thing. I then look on the Dwarf Holds website, download 0.551, install it, start the game, put in on lowest graphics, go into skirmish and the game quits and this pops up.

Exception Acces Violation

The thread tried to read from or write to a virtual
adress for which it does not have the appropriate acces.
Access adress 0x00000008 was read from.

Location:
00c87bb5 game.dat+0x887bb5, StringBase<char>::StringBase<char>=0x55

Version: release

Stack trace:

Address Module Symbol
00c87bb5 game.dat+0x887bb5 StringBase<char>::StringBase<char>=0x55

And then all this weird coding stuff on the right.

If anyone knows what this is, and how to fix it, I would be grateful.

Thanks!

PNG Mangi

P.S. Hope this is in the right place...

#2 PNGmangi

PNGmangi
  • Members
  • 35 posts

Posted 23 April 2010 - 08:58 PM

Just tried playing normal skirmish, the game did the same thing as the Exception thing... This sucks. Was working fine before Dwarf Holds. Please let me know what to do. ;)

#3 Nertea

Nertea

    ...lo sa raptor!

  • Hosted
  • 3,349 posts
  • Location:Vancouver, Canada
  • Projects:Star Villains and Space heroes, The Dwarf Holds
  •  T3A Chamber Member
  • Division:BFME/Unity

Posted 23 April 2010 - 09:01 PM

Interesting - this is honestly the first such error report we've got ;). Ususally if the game quits when you enter Skirmish mode, you need to delete your Skirmish profile (this is an annoying issue with mods that add new factions - basically if your last played game was with an added faction, then you switch to a different mod, that faction no longer exists and the game complains).

To do this, go to the My Battle for Middle-Earth files folder. The easiest way to get to this is by going to Start -> Run -> type "%appdata%". Then in the window that comes up, look for "My Battle for Middle-earth Files". There will be a file called "*yourUserName*SkirmishStats.ini". Delete this file. You might also want to delete "Skirmish.ini" for good measure. This should correct the problem.

If it doesn't help, well, there are other things to try.

Edited by Nertea, 23 April 2010 - 09:02 PM.

sig.png
I really don't do requests and my Arnor Soldier is not fit for BFME. Don't ask me for either.


#4 PNGmangi

PNGmangi
  • Members
  • 35 posts

Posted 23 April 2010 - 10:31 PM

Thanks so much! You are a genius! How can I avoid this in the future?

#5 Spartan184

Spartan184

    :)

  • Project Team
  • 1,591 posts
  • Location:Moon
  • Projects:Random Modding Projects
  •  Coder, Map.ini Coder, Mapper, and Beta Tester

Posted 23 April 2010 - 10:59 PM

After playing with a new faction switch back to random or a vanilla faction before quiting the game.


 

safsignature.png

 


#6 PNGmangi

PNGmangi
  • Members
  • 35 posts

Posted 24 April 2010 - 12:34 AM

Thanks!

#7 m@tt

m@tt

    #######

  • Project Team
  • 4,056 posts
  • Location:England
  • Projects:The Dwarf Holds
  •  T3A Chamber Member

Posted 24 April 2010 - 08:59 AM

You don't have to switch to a normal faction everytime, just if you are planning to play the vanilla game or another mod next time.
Posted Image

#8 Spartan184

Spartan184

    :)

  • Project Team
  • 1,591 posts
  • Location:Moon
  • Projects:Random Modding Projects
  •  Coder, Map.ini Coder, Mapper, and Beta Tester

Posted 24 April 2010 - 03:14 PM

Well he asked how he can avoid that next time :)


 

safsignature.png

 


#9 SortingHat

SortingHat
  • Members
  • 20 posts

Posted 14 December 2017 - 09:46 AM

I agree that's a very good question actually.  I didn't know the game behaved that way though I have never gotten those kinds of mods to work to begin with always teething issues on installing.  The only mod I ever got to work was the fan 2.0 patch.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users