Jump to content


Photo

Edited xml files not overriding config.meg xml files...plz reply


8 replies to this topic

#1 GalacticEmpireforever21

GalacticEmpireforever21
  • Members
  • 12 posts

Posted 25 May 2014 - 02:06 PM

I was able to extract the xml file out of the config file, and I edited the executor xml file. I then proceeded to copy the edited executor xml from the xml folder from which it has been extracted and put it into the XML file(in the mod data folder) that was used for the RAM patch, thinking that it would override the current executor file inside the config just like the "gameconstants" and "graphicdetails" that came with the RAM patch did ; I realized it didn't.

 

Plz refer to the attached .png image showing the edited executor.xml(highlighted) in the RAM patch XML folder that also contained the graphicdetails and gameconstants files and the file path at the top which has also been highlighted. 

 

I need solutions as to what I'm doing wrong...thanks

Attached Thumbnails

  • XML.png

Edited by GalacticEmpireforever21, 25 May 2014 - 02:17 PM.


#2 evilbobthebob

evilbobthebob

    evilbobthemapper

  • Project Team
  • 2,304 posts
  • Location:USA
  • Projects:Phoenix Rising Maps
  •  Phoenix Rising Mapping Lead

Posted 25 May 2014 - 02:08 PM

Strange, it seems to have the correct name. You have it in the right folder. Are you sure the edits aren't showing up? You have the right pre-requisite facilities and research? It may be that your edit of this one file isn't enough to achieve what you want.


Phoenix Rising, head of mapping. Thanks to everyone who got us to the position below!
Posted Image


#3 GalacticEmpireforever21

GalacticEmpireforever21
  • Members
  • 12 posts

Posted 25 May 2014 - 02:16 PM

Yes I've checked everything. I only changed the unit price and build time to a reasonable amount for the executor in GC mode,however when I tested the mod and played the GC that contained the unit, the prices and build times were unaffected.

 

I have a screenshot of the edited part of the executor.xml file attached...

Attached Thumbnails

  • executor.png


#4 evilbobthebob

evilbobthebob

    evilbobthemapper

  • Project Team
  • 2,304 posts
  • Location:USA
  • Projects:Phoenix Rising Maps
  •  Phoenix Rising Mapping Lead

Posted 25 May 2014 - 02:19 PM

Your changes seem correct. Have you tried modifying the skirmish build settings to see if it works there? You're doing everything right as far as I can tell, it's very strange that it's not working.


Phoenix Rising, head of mapping. Thanks to everyone who got us to the position below!
Posted Image


#5 GalacticEmpireforever21

GalacticEmpireforever21
  • Members
  • 12 posts

Posted 25 May 2014 - 03:07 PM

Ahh yes, I've finally fixed the problem...there seems to be a second set of build time/cost for both GC and skirmish for the executor in the same xml file. After that, the change worked in-game...

 

Thanks for everything

Attached Thumbnails

  • executor.png

Edited by GalacticEmpireforever21, 25 May 2014 - 03:07 PM.


#6 evilbobthebob

evilbobthebob

    evilbobthemapper

  • Project Team
  • 2,304 posts
  • Location:USA
  • Projects:Phoenix Rising Maps
  •  Phoenix Rising Mapping Lead

Posted 25 May 2014 - 04:13 PM

Ah yes, the Empire faction-specific variant will override the base model. Glad you got it working.


Phoenix Rising, head of mapping. Thanks to everyone who got us to the position below!
Posted Image


#7 Kitkun

Kitkun

    Hater

  • Members
  • 903 posts
  • Location:Southern Washington, U.S.A.

Posted 26 May 2014 - 03:59 AM

The first set is the base for the ship. The second set, in the variants, is the complement added in.


Frosty Freaky Foreign Forum Fox

<DevXen> Today I was at the store and saw a Darth Vader action figure that said "Choking Hazard." It was great.


#8 Druzzl

Druzzl
  • Members
  • 12 posts

Posted 13 November 2014 - 04:55 AM

alright i think i fixed the airspeeder research bug, but i can't test it, because every time i launch the game with a .xml in the xml folder the game crashes in the middle of the PR loading screen, any idea's?



#9 megabalta

megabalta

    title available

  • Project Team
  • 302 posts

Posted 13 November 2014 - 09:10 PM

Look through the xml where you modified it, there should be a / or < or > missing or a word misspelled.





Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users