Jump to content


Photo

A problem regarding connecting to others whilst hosting.


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#21 Fitton

Fitton
  • Members
  • 17 posts

Posted 27 February 2017 - 02:06 PM

I changed my options.ini to this to try to improve my connection to others.

 

FirewallBehavior = 1
FirewallNeedToRefresh = FALSE
FirewallPortAllocationDelta = 0
FirewallPortOverride = 16000

 

Doing this made me unable to connect to others, for some reason.



#22 ICT

ICT

    -

  • Veterans
  • 3,072 posts
  •  -- MOC --
  • Division:BFME
  • Job:Online Admin

Posted 27 February 2017 - 07:57 PM

Can you find out which of these lines is causing the problem?


"To know what question we may reasonably propose is in itself a strong evidence of sagacity or intelligence. For if a question be in itself incongruous and begs for uncalled-for answers, it holds, sometimes, besides embarrassing the proposer, the disadvantage to seduce the unguarded listener into giving absurd answers, and we are presented with the ridiculous spectacle of one (as the ancients said) milking the he-goat, and the other holding a sieve beneath."


#23 Phil

Phil

    Force Majeure

  • Network Leaders
  • 7,971 posts
  • Location:Switzerland
  • Projects:Revora, C&C:Online
  •  Thought Police
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader
  • Donated
  • Association

Posted 27 February 2017 - 08:58 PM

I changed my options.ini to this to try to improve my connection to others.

 

FirewallBehavior = 1
FirewallNeedToRefresh = FALSE
FirewallPortAllocationDelta = 0
FirewallPortOverride = 16000

 

Doing this made me unable to connect to others, for some reason.

 

Did you also set up port forwarding on UDP port 16000 in your router when you made this change? If you set FirewallPortOverride = 16000 without also configuring port forwarding, it will certainly not work.


revorapresident.jpg
My Political Compass

Sieben Elefanten hatte Herr Dschin
Und da war dann noch der achte.
Sieben waren wild und der achte war zahm
Und der achte war's, der sie bewachte.


#24 Fitton

Fitton
  • Members
  • 17 posts

Posted 28 February 2017 - 01:54 AM

I checked that the port was open of course. It was and is, according to the port checker program linked to on this forum.

 

Out of those lines, I only change 'FirewallNeedToRefresh = TRUE' to 'FALSE' and then added 'FirewallPortOverride = 16000'. Oh and I did also delete the GameSpyIPAddress.

 

I have re added the 'FirewallPortOverride = 16000' line to see if it's that.

 

If it is, then I'm wondering why the port checker says that port is open.

 

Edit: Tried to play and it seems it was that line. The port checkers says the port is open though. Either way, it doesn't matter, I can now play on T3A. 


Edited by Fitton, 28 February 2017 - 02:55 AM.


#25 Phil

Phil

    Force Majeure

  • Network Leaders
  • 7,971 posts
  • Location:Switzerland
  • Projects:Revora, C&C:Online
  •  Thought Police
  • Division:Revora
  • Job:Network Leader
  • Donated
  • Association

Posted 28 February 2017 - 08:13 PM

Which port checker is that? In case you refer to the NATNegTest utility, that one does not check whether a specific port is open or not.


revorapresident.jpg
My Political Compass

Sieben Elefanten hatte Herr Dschin
Und da war dann noch der achte.
Sieben waren wild und der achte war zahm
Und der achte war's, der sie bewachte.


#26 Fitton

Fitton
  • Members
  • 17 posts

Posted 01 March 2017 - 01:19 AM

I used this https://portforward....p/portcheck.htm.

 

It is the recommended program in the 'Fixing Connection Issues' thread in this forum.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users