Jump to content


Photo

Installation Issues for Version 1.1


  • This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic

Poll: Installation process (13 member(s) have cast votes)

Did you find the installation document included in the zip download file helpful?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote

#21 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 19 January 2010 - 11:08 PM

Did you type in the following:

%appdata%\My Battle for Middle-earth Files

Nevermind I got it to work. This mod is awesome by the way.

#22 Rob38

Rob38

    Believer of Hope

  • Hosted
  • 3,567 posts
  • Location:USA
  • Projects:Helm's Deep Last Hope
  •  One who is not afraid of new challenges

Posted 22 January 2010 - 08:35 AM

Cool, glad you like the mod. :)

signature_group1.gif

 

16821.png


#23 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 28 March 2010 - 03:48 PM

hi all!
i have done as it was written in the read me file but is till have
probs as my comp still launches the vanila game.

Attached Files



#24 Elvenlord

Elvenlord

    Polis Ranger

  • Advisors
  • 3,829 posts
  •  T3A Chamber Member

Posted 28 March 2010 - 04:08 PM

Make sure the drive in the target and the drive you installed bfme match up.

elvenlordbanner.jpg
 


#25 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 28 March 2010 - 06:09 PM

Make sure the drive in the target and the drive you installed bfme match up.

Target: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
Start in: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"

#26 {IRS}Athos

{IRS}Athos

    Non Sequitur

  • Members
  • 4,008 posts
  • Location:Classified.
  • Projects:Ex-Advisor
  •  Resident Shakespearean.

Posted 28 March 2010 - 06:51 PM

Where is the .big file located? That might have something to do with the problem. Unless it's in the "My Battle for Middle-earth Files" folder, it's not going to work. I usually put mine in C:\, thus my -mod command is -mod "C:\ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big"
BulletsfromaGunbanner_zps974f3ea8.png

Careful. This link is DANGEROUS. Do NOT click it. This one, however, is fine.

I had the meaning of life in my signature, but it exceeded the character limit.

#27 Elvenlord

Elvenlord

    Polis Ranger

  • Advisors
  • 3,829 posts
  •  T3A Chamber Member

Posted 29 March 2010 - 01:24 AM

Check the regular bfme icon, and see if the target is C:whatever.

elvenlordbanner.jpg
 


#28 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 29 March 2010 - 04:53 PM

Where is the .big file located? That might have something to do with the problem. Unless it's in the "My Battle for Middle-earth Files" folder, it's not going to work. I usually put mine in C:\, thus my -mod command is -mod "C:\ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big"



the .big file is in my battle for middle earth files folder and it still launches the vanilla game.

#29 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 29 March 2010 - 04:56 PM

Check the regular bfme icon, and see if the target is C:whatever.


the vanilla game icon properties are:

target: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe"
start in:"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"

#30 Rob38

Rob38

    Believer of Hope

  • Hosted
  • 3,567 posts
  • Location:USA
  • Projects:Helm's Deep Last Hope
  •  One who is not afraid of new challenges

Posted 30 March 2010 - 02:53 AM

Make sure the drive in the target and the drive you installed bfme match up.

Target: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
Start in: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"


You made a mistake in the target location. It should be:

Target:  "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth (tm)\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big

You need to have a "." before "big". It should work now. :facepalm:

signature_group1.gif

 

16821.png


#31 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 30 March 2010 - 09:36 AM

Make sure the drive in the target and the drive you installed bfme match up.

Target: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
Start in: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"


You made a mistake in the target location. It should be:

Target:  "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth (tm)\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big

You need to have a "." before "big". It should work now. :facepalm:



I maybe copied it without "&" first time but that quotes are present in the target so it goes
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
and than goes:
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"
Same old vanilla game launches on. any other suggestions please?

#32 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 30 March 2010 - 09:51 AM

Make sure the drive in the target and the drive you installed bfme match up.

Target: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
Start in: "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"


You made a mistake in the target location. It should be:

Target:  "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth (tm)\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big

You need to have a "." before "big". It should work now. :facepalm:



I maybe copied it without "&" first time but that quotes are present in the target so it goes
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1big
and than goes:
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™"
Same old vanilla game launches on. any other suggestions please?


i did try to change the quotes so i put wan before the big it still never got to work except it launched the vanilla game.
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" "-mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1"big
i also put the quotation marks at the big and same effect was achieved.
"C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth ™\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1"big"
so is it somethibg that i do wrong or i have oversaw something i dunno...

#33 {IRS}Athos

{IRS}Athos

    Non Sequitur

  • Members
  • 4,008 posts
  • Location:Classified.
  • Projects:Ex-Advisor
  •  Resident Shakespearean.

Posted 30 March 2010 - 12:43 PM

You're not supposed to put quotes before the big. You're supposed to put a period. Hence Rob putting the period in quotes. "."

For reference, a period looks like this. :facepalm:
BulletsfromaGunbanner_zps974f3ea8.png

Careful. This link is DANGEROUS. Do NOT click it. This one, however, is fine.

I had the meaning of life in my signature, but it exceeded the character limit.

#34 Rob38

Rob38

    Believer of Hope

  • Hosted
  • 3,567 posts
  • Location:USA
  • Projects:Helm's Deep Last Hope
  •  One who is not afraid of new challenges

Posted 31 March 2010 - 05:11 AM

Yeah, just use the following as your target location:

Target:  "C:\Program Files\EA GAMES\The Battle for Middle-earth (tm)\lotrbfme.exe" -mod ElvenAllianceCommunityEdition1.1.big

signature_group1.gif

 

16821.png


#35 An Elf

An Elf
  • Members
  • 31 posts

Posted 02 April 2010 - 05:42 PM

I reinstalled the game again and I put big file along with those read me files in my battle for middle earth files and it worked. Thanks again for your
suggestion and help.

#36 Guest_JRC_Burgess_*

Guest_JRC_Burgess_*
  • Guests

Posted 24 May 2010 - 10:57 PM

I still can't get rid of the purple/pinkness.
There is no My battle for middle earth folder, I tried searching for the direct file location you've suggested and its not finding it. This is a brand new installation of the game and I am patched up.
Any ideas anybody please?

#37 Elvenlord

Elvenlord

    Polis Ranger

  • Advisors
  • 3,829 posts
  •  T3A Chamber Member

Posted 25 May 2010 - 01:36 AM

The folder is hidden, you'll need to change the settings to show hidden folders.

elvenlordbanner.jpg
 


#38 _Haldir_

_Haldir_

    Mapper

  • Project Team
  • 1,181 posts
  • Location:Australia
  • Projects:The Dwarf Holds, The Elven Alliance: Community Edition
  •  T3A Team Chamber Member

Posted 25 May 2010 - 07:04 AM

Also, you'll need to have ran the game atleast once before the folder will show up :)

Posted Image Posted Image


#39 Guest_JRC_Burgess_*

Guest_JRC_Burgess_*
  • Guests

Posted 25 May 2010 - 05:27 PM

Also, you'll need to have ran the game atleast once before the folder will show up :)



#40 Guest_JRC_Burgess_*

Guest_JRC_Burgess_*
  • Guests

Posted 25 May 2010 - 05:31 PM

Also, you'll need to have ran the game atleast once before the folder will show up :)



It still isn't working, I just can't find the '%appdata%\My Battle for Middle-earth Files' file anywhere and just putting it in the main folder of the program results in pink/purpleyness or invisible units and buildings.

I am getting very sad as people keep saying how great it is and I want to play :) lol




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users