Jump to content


Photo

MO3.3 SUPPORT // Game or Client Crashes & Launch Issues Megathread


  • Please log in to reply
1193 replies to this topic

#1161 John1689

John1689
  • New Members
  • 1 posts

Posted 30 January 2019 - 03:36 PM

Good Day!
Recently I have installed the Mod (Followed all compatibility instructions and fixes and all of the installation instructions) but when i try to launch a skirmish game it crashes and then it goes back to the main menu. This is getting a bit frustrating because again i have tried all of the fixes and solutions that i can find in the internet so far. Anyways help is really appreciated because i heard that the mod is great. i have attached a log in this reply thanks!
 
Spoiler

Edited by Speeder, 30 January 2019 - 10:15 PM.


#1162 AlexB

AlexB
  • Members
  • 128 posts
  • Location:Germany
  • Projects:Ares, Arda, ...
  •  Your ad here!

Posted 30 January 2019 - 10:05 PM

That's the CnCNet dll issue. Sorry, no solution yet.



#1163 DoctorZedEZ

DoctorZedEZ
  • Members
  • 9 posts

Posted 31 January 2019 - 02:44 AM

I used mod without any issue for 3 months but then the strange issue happen to me

I'm having a problem when trying to start any match with any setting in skirmish, MP , campaign. The yuri revenge doesn't run after I try to launch it.

No crash or "Application doesn't responding" pop up it just doesn't launch the game and send me back to the MO launcher menu.

The strange point is I never has this problem for 3 months since I started playing. I also pretty sure I never downloaded anything from external source except for some game from steam

My specs and set up

- Window 10

- Run game on 1920x1080 (DDrawcompat with no issue so far until today)

- I double checked and all my vital file from original game still intact BINKW32.dll,blowfish,langmd and stuff also the gamemd is ver 1.001

- No extra mod, INI or any customization to the game file so far

- My original game file are downlaoded from Origin ultimate collection (gamemd patched to 1.001 by CnC lab's patcher)

Here are some of my attempt to fix it but failed

- Run gamemd, syrine, MO client as administrator

- Uninstalling entire game (both original and MO) then reinstalling it

- Several restarts

- Try to launch the game as 1280 x 1080 and all other rendering settings

Praying for power from lord yuri

Here is my syrine.exe file (I can't upload it for some reason so I use my google drive)

https://drive.google...MOH9BtowPvJGJuf

 


Edited by DoctorZedEZ, 31 January 2019 - 02:50 AM.


#1164 AlexB

AlexB
  • Members
  • 128 posts
  • Location:Germany
  • Projects:Ares, Arda, ...
  •  Your ad here!

Posted 31 January 2019 - 08:26 PM

Seems to be exactly the same issue as just above.



#1165 DoctorZedEZ

DoctorZedEZ
  • Members
  • 9 posts

Posted 01 February 2019 - 03:28 AM

Seems to be exactly the same issue as just above.

So if there is no solution yet I can just sit and wait?



#1166 Handepsilon

Handepsilon

    Mapper and Mix Hacker

  • Members
  • 2,061 posts
  • Location:Indonesia
  •  No, I don't main PsiCorps. I suck at it.

Posted 01 February 2019 - 06:07 AM

did you check the antivirus exception list?


I like gnomes

 

YunruThinkEmoji.png

(Sorry for any double posts, my mobile browser is messed up atm)


#1167 DoctorZedEZ

DoctorZedEZ
  • Members
  • 9 posts

Posted 01 February 2019 - 08:26 AM

did you check the antivirus exception list?

I checked it but still doesn't do the job any better idea?



#1168 Handepsilon

Handepsilon

    Mapper and Mix Hacker

  • Members
  • 2,061 posts
  • Location:Indonesia
  •  No, I don't main PsiCorps. I suck at it.

Posted 01 February 2019 - 09:35 AM

Not exactly, disable windows defender altogether maybe?


I like gnomes

 

YunruThinkEmoji.png

(Sorry for any double posts, my mobile browser is messed up atm)


#1169 DoctorZedEZ

DoctorZedEZ
  • Members
  • 9 posts

Posted 01 February 2019 - 11:18 AM

Not exactly, disable windows defender altogether maybe?

Not working. I used to play MO with both anti virus and window defender on without any issue for 3 months until yesterday so I don't think it's the cause



#1170 GameMaster0000

GameMaster0000
  • Members
  • 86 posts

Posted 02 February 2019 - 04:19 PM

Edited : NVM, Just reinstall MO 3.3.0 and updated.

I stop play MO for a while but when I try to play again this happen

 

Description:
  Stopped working

Problem signature:
  Problem Event Name:    CLR20r3
  Problem Signature 01:    mentalomegaclient.exe
  Problem Signature 02:    1.0.0.1
  Problem Signature 03:    58484248
  Problem Signature 04:    System
  Problem Signature 05:    2.0.0.0
  Problem Signature 06:    5bfe06ad
  Problem Signature 07:    3af9
  Problem Signature 08:    288
  Problem Signature 09:    System.ComponentModel.Win32
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.1
  Locale ID:    1041
 

Attached Thumbnails

  • MOerror.png

Edited by GameMaster0000, 04 February 2019 - 08:08 AM.


#1171 AlexB

AlexB
  • Members
  • 128 posts
  • Location:Germany
  • Projects:Ares, Arda, ...
  •  Your ad here!

Posted 02 February 2019 - 06:17 PM

 

Seems to be exactly the same issue as just above.

So if there is no solution yet I can just sit and wait?

Sometimes, a restart works. Sometimes it doesn't.

I'm not working on the dll, so I cannot give a definitive answer about its maintenance.



#1172 Uusseerrnnaammee

Uusseerrnnaammee
  • Members
  • 8 posts

Posted 12 February 2019 - 03:31 PM

(I hope this is the right place for such topics)

 

I have a problem,it is as follows or at least I think this is the problem: I do not have the files, that need to be inside the same folder as the Mental Omega modification, I only have one program, no "gamemd.exe" or others.

could this be because I downloaded the game from "Origin"?

 

The error message that comes up, when I try to start the first allied mission is:

 

Syringe 0.7.2.0

 

Could not load executable.

 

The system can not find the specified data (this part is translated, I am not british and neither is my personal computer)

 

I hope that somebody is able to help me. 



#1173 AlexB

AlexB
  • Members
  • 128 posts
  • Location:Germany
  • Projects:Ares, Arda, ...
  •  Your ad here!

Posted 12 February 2019 - 06:52 PM

You need to install MO into the same folder the game is installed. That is where all the game files are: gamemd.exe, the mixes and so on.



#1174 Uusseerrnnaammee

Uusseerrnnaammee
  • Members
  • 8 posts

Posted 12 February 2019 - 07:07 PM

Greetings AlexB

 

Thank you very much for your reply but (and this is a big "but") I have both the game and the modification  inside the same folder, so this can not be the solution.


Edited by Uusseerrnnaammee, 12 February 2019 - 07:11 PM.


#1175 Handepsilon

Handepsilon

    Mapper and Mix Hacker

  • Members
  • 2,061 posts
  • Location:Indonesia
  •  No, I don't main PsiCorps. I suck at it.

Posted 13 February 2019 - 12:52 PM

Greetings AlexB

Thank you very much for your reply but (and this is a big "but") I have both the game and the modification inside the same folder, so this can not be the solution.

Can we have screenshot of your folder?

To clarify, by same folder, it means that the mod is not in any subfolder. If for example you copy the mod inside a folder in the RA2 directory, it won't work.

EDIT : from what I gathered from your other topic, it seems that you pasted the mod into the location of the game's shortcut instead of the actual game's directory. Have you searched the location of your actual game's folder? It is impossible that you only have one single program to run Red Alert 2, even for Origin installation

Edited by Handepsilon, 13 February 2019 - 12:57 PM.

I like gnomes

 

YunruThinkEmoji.png

(Sorry for any double posts, my mobile browser is messed up atm)


#1176 Uusseerrnnaammee

Uusseerrnnaammee
  • Members
  • 8 posts

Posted 13 February 2019 - 01:58 PM

Handepsilon I greet you again,

 

You are right, I have now properly installed the Modification, thank you for that. But there is now another problem: "String manager failed to initilaized properly" (sic)

 

This could be because gamemd.exe isn't patched to version 1.001, this is because it is the only thing I didn't check, because I don't know how to check the version, neither do I know how to patch.

 

I apologize if this second issue is again a very simple one like the first.



#1177 Uusseerrnnaammee

Uusseerrnnaammee
  • Members
  • 8 posts

Posted 13 February 2019 - 05:08 PM

Now I have fixed it, thank you all for your help!



#1178 goldenguard95

goldenguard95
  • New Members
  • 3 posts

Posted 17 February 2019 - 07:50 PM

Hello again. Got back after some time. Last time, when i had those problems with Syringe.exe (Just take a look at my first two posts)... tried some things, nothing fixed it, so i just gave up on it. After a while, i wanted to play Mental Omega again. Installed everything again. First few days it worked fine. Then i got the "Syringe cannot be run just like that".... I think its just my luck, or i dont know. : / So basically... if i want to play it, i just have to install Red Alert 2 + Yuris Revenge and Mental Omega all over again. I dont see any other choice.



#1179 Holidae

Holidae
  • New Members
  • 1 posts

Posted 28 February 2019 - 11:50 PM

That's the CnCNet dll issue. Sorry, no solution yet.

 

Hey All,

 

I was just wondering if this issue has been resolved yet, or perhaps an ETA?

 

I followed the steps mentioned on the first page, and am still having the same issue as the folks above - where the game fails to load after starting a skirmish/campaign mission. (Where there is no error and it just takes me back to the MO menu. Gamemd, syringe and mentalomegaclient are all set to run as administrator.)

 

Thanks for your time and hard work on this game, I really enjoy it!



#1180 Im#NuMBeR1

Im#NuMBeR1
  • Members
  • 5 posts

Posted 03 March 2019 - 11:46 PM

Hi.

 

I'm running MO 3.3 on the Origin version of RA2-YR. I am also using CnCNet client for online. CnCNet is installed into the root of the directory for the game, but when I start a multiplayer game it launches for my friend but doesn't launch for me until he has already connected and it says I disconnected for him and that he is victorious. Once he is crowned victorious, the game THEN launches and loads in.

 

What could this be? GameMD shows "1.0.1.1" but I don't know how to downgrade that?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users